Depot4; sustainability en techniek

Het was meer regelmaat dan uitzondering. Klanten die ik in het verleden bezocht worstelden vaak met één of meer van de volgende problemen:

  1. Er is een hoekje in het magazijn ingericht voor incourante en overtollige producten. En dat hoekje werd ieder jaar iets groter.
  2. Net dat ene product om het project af te ronden of om de storing te verhelpen is moeilijk verkrijgbaar. Terwijl je eigenlijk zeker weet dat er her en der nog voldoende in het land moeten zijn.
  3. Spareparts hebben zolang in het magazijn gelegen dat er niet meer vertrouwd kan worden op de betrouwbaarheid.

Voor ons de aanleiding hier een oplossing voor te bedenken die praktisch, betrouwbaar en betaalbaar moet zijn. Hiermee kwam er eindelijk een oplossing voor incourante, overtollige en verouderde technische voorraden binnen de industrie en installatiebranche. Voorraden die voor de één geen enkele waarde meer hebben, blijken voor een ander vaak een uitkomst. Vanaf 3 september is er een oplossing beschikbaar voor de hele branche. Het oude moet eerst op.
Er zijn veel initiatieven die moeten leiden tot een lagere belasting van het milieu. Denk aan milieuvriendelijk geproduceerde en energiezuinige producten, urban mining etc. Waar deze initiatieven nog niet in voorzien, is het beschikbaar maken van bestaande overtollige voorraden. Deze voorraden vertegenwoordigen een grote economische waarde en zijn ook technisch nog prima inzetbaar, toch gebeurt dit nog veel te weinig.

Magazijnverkoop!

In ieder technisch bedrijf komt het voor. Producten die met een goede reden zijn gekocht maar onbedoeld in het magazijn belanden. Depot4 zorgt dat deze producten niet in de afvalstroom terecht komen, maar weer economisch waardevol worden. In plaats van een kostenpost voor de organisatie dragen verkopen via Depot4 bij aan het resultaat van het project of van de onderneming. Hiermee is het platform zowel milieutechnisch als financieel interessant voor haar gebruikers.
Het aanbod van producten op Depot4 kan zowel op de website zelf, als op het 2BA worden gevonden. Ruim 2.500 bedrijven maken dagelijks gebruik van de informatie die het 2BA biedt. Producten die via Depot4 worden aangeboden zijn zo zichtbaar binnen de structuren die men in de branche is gewend. Daarbij is de functionaliteit van Depot4 zo dat het voor deelnemende bedrijven nagenoeg geen inspanning kost om voorraden te publiceren.

Met Depot4 bieden we installatiebedrijven, machinebouwers, paneelbouwers en industriële eindgebruikers de mogelijkheid om met elkaar in contact te komen en producten te verhandelen. Depot4 zorgt door voorraden voor een ieder inzichtelijk te maken voor bijdrage aan sustainability.

Hans Prijs
Directeur

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen op en rondom ons platform

Gelukt! U heeft zich aangemeld.