Interview met Dick Stoppelenburg, directeur eL-Tec

U neemt met uw bedrijf deel als Partner aan Depot4. We zijn nu een ½ jaar bezig en zijn benieuwd naar uw eerste bevindingen.Dick Stoppelenburg
Nederland moet de komende jaren verduurzamen en circulair gaan worden. Op welke wijze bent u/ is uw organisatie hier actief mee bezig?
Verbeter de wereld en begin bij jezelf! Dat gaat ook erg op voor bedrijven. eL-Tec is al 12jaar van het gas af, scheiden afval, alles LED, 170zonnepanelen op het dak en twee windmolens, elke nieuwe auto is een elektrische etc. etc. Daarnaast nemen we onze medewerkers continue mee in het gedachtegoed van de duurzaamheid en circulaire economie d.m.v. workshops, lezingen, beurzen etc.

Waarmee maken we volgens u stappen als het gaat om verduurzamen?
Het moet bij de mensen tussen de oren komen! Dat is de enige weg, mensen moeten beseffen dat er geen Aarde B is. Mensen moeten beseffen dat we het samen moeten doen en alle beetjes helpen, ook in ons kleine landje op de grote aarde. Vele beetjes maken het verschil.

Wat is voor u de belangrijkste reden geweest om deel te nemen aan Depot4?
Depot4 geeft voor mij het antwoord op de menselijke neiging om alle ‘het-is-zonde-om-weg-te-gooien’ dingen mogelijk een nieuw leven te geven. Ook wij hebben van die stellingen in ons magazijn(tje). Op deze manier kunnen de spullen een mooi nieuw leven tegemoet gaan. Dat je daar circulair mee bezig bent en misschien nog wat oude voorraad liquide maakt is mooi meegenomen.

Heeft u zelf ook aanbod op Depot4 geplaatst?
Ja, wij hebben materiaal op Depot4 staan, maar nog niets verkocht of gekocht. De mooie klik heeft nog niet mogen plaatsvinden. We hebben wel diverse reacties gehad. Het is allemaal nog wat te vers en onbekend.

Hebben uw medewerkers ook toegang tot Depot4 om producten indien mogelijk te kunnen verwerven?
Uiteraard, alleen loopt het kopen en verkopen via onze inkoop. Dat is bij alle inkopen zo geregeld. Hoe breder één en ander bekend, des te beter dat het werkt.

Welke toevoegingen/ veranderingen zou u graag zien binnen de functionaliteit van Depot4?
Ik ken het systeem zelf niet zo goed, maar een mogelijkheid om een artikel, dat er niet op staat ‘aan te vragen’, lijkt mij een aanvulling. (Deze functie is inmiddels beschikbaar) Daardoor krijg je indirect ook toegang tot de voorraad van collega’s, die dat deel om één of andere reden niet op Depot4 hebben staan. Eén stap verder zou kunnen zijn, dat we gewoon allemaal onze gehele voorraad op Depot4 zetten, waarom ook niet? Een eigenschap van je magazijn is toch, dat je altijd het verkeerde artikel op voorraad hebt?
Door denkend, zou ik dan mijn hele magazijn verkopen en alles via Depot4 doen…. 😊.
Een andere aanvulling is een soort transactiemeter op de site of in de nieuwsbrief dat als gebruikers ook een idee krijgen van hoeveel er via Depot4 wordt ‘gehandeld’.

Heeft u tot slot nog een boodschap welke u aan de gebruikers van Depot4, of de lezers van onze nieuwsbrief wilt meegeven?
Gewoon meedoen, het is financieel aantrekkelijk en ook nog eens voor een betere wereld voor onze kinderen. We kunnen niet lineair blijven consumeren!

 

 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen op en rondom ons platform

Gelukt! U heeft zich aangemeld.